UCS Debridement

UCS® Debridement robčki in rokavice so namenjeni mehanskemu debridementu dna rane in okolne kože. So enostavni za uporabo in zanesljiva rešitev za debridement in podporo pri pri celjenju ran.

Akutne rane pogosto okužijo tujki in/ali patogeni. Pravilno čiščenje ran je pomembno za spodbuditev celjenja. Kronične lezije so pogosto prekrite s slojem fibrina, nekroznega tkiva, drobci in biofilmom. Če tega ne odstranimo, lahko ti povzročitelji okužb motijo običajen proces celjenja. UCS® Debridement je še posebej učinkovit pri čiščenju tkiva rane in razkroju biofilma.

Sestava

 • Poloksamer: globinsko očisti, razgradi biofilm in odstrani nekrotično tkivo, kar omogoča boljšo absorpcijo lokalnih zdravil, kot je antibiotik ali protimikrobni pripravek. Zaradi trajnega učinka preprečuje ponovno nastajanje biofilma. Poloksamer dokazano pomaga pri celjenju na celični ravni in ne škodi zdravim celicam (Percival 2019 et al.).
 • Alantoin: je znan keratolitik (mehča trdo, suho, hiperkeratotično kožo) in deluje tudi po debridementu, kar izboljša stanje kože.
 • Aloje vera: vsebuje antioksidante, encime, vitamina A in C ter ima močan protivnetni in vlažilni učinek na okolno kožo rane.
 • UCS® tkanina: edinstvena tehnologija zanke zajame in odstrani biofilm na dnu rane in s tem prepreči, da bi se biofilm prenašal po dnu rane (Gilles, 2016,  Edmunds).

Delovanje

UCS® Debridement robčki in rokavice so prepojeni s posebno raztopino, ki vsebuje alantoin kot mehčalno sredstvo, poloksamer kot površinsko aktivno učinkovino in aloje vero za vlaženje in pomirjanje.  Kombinacija aktivne raztopine skupaj s postopkom mehanskega debridementa omogoča učinkovit in temeljit debridement akutnih in kroničnih ran. Tako robčki, kot rokavice so primerni za uporabo pri oskrbi začetnega in vzdrževalnega debridementa.

Kombinirano delovanje mehanskega debridementa in raztopine površinsko aktivne učinkovine razrahlja in razgradi biofilm v dnu rane, kar omogoča, da tehnologija zanke v tkanini UCS® zajame in odstrani odmrlo tkivo. Viskozna tkanina visoke debeline omogoča odstranjevanje ostankov izločkov, fibrina, nekrotičnega tkiva in bakterijskega biofilma, ki ovirajo normalen proces regeneracije tkiv in celjenje rane.

⇒ UCS®Debridement je učinkovita rešitev za debridement kroničnih in akutnih ran.

⇒ UCS® Debridement robčki in rokavice ne vsebujejo zdravil.

UCS® debridement: 

 1. Debridement – Odstranitev odmrlega tkiva, 2. Absorpcija – Odstranitev mikroorganizmov, 3. Sekvestracija – Mikroorganizmi ujeti v robčku/rokavici, 4. Zadrževanje – Mikroorganizmi zadržani v robčku/rokavici, 5. Odstranitev – Mikroorganizmi ostanejo na robčku/rokavici

Področja uporabe

Čiščenje, vlaženje in dekontaminacija:

 • Akutne rane
 • Kronične rane
 • Opekline 1. in 2. stopnje
 • Fistule in abscesi
 • Peristomalna koža
 • Vstopna mesta katetrov, PEG/PEJ-ev, drenažnih cevk
 • Pred obvezo rane s kompresami, gazami, penami, geli, hidrofibri, alginati, hidrokoloidi in vsemi sodobnimi oblogami, vključno z »interaktivnimi« oblogami za odstranjevanje nameščenih povojev ali drugih nameščenih oblog z rane

Prednosti UCS® Debridement

 • Robčki in rokavice UCS® Debridement so že  prepojeni, zato dodatne tekočine za čiščenje rane niso potrebne.
 • Učinkovito za rane, ki se težko zacelijo – priporočljivo za rane z debelim nekrotičnim tkivom, s krasto ali za težko dostopne rane.
 • Enostavna uporaba.
 • Zmanjšanje stroškov in skrajšanje časa priprave in postopka.
 • Rokavica UCS® Debridement uporabniku omogoča popolno gibljivost rok med debridementom različnih vrst ran.
 • Rokavica UCS® Debridement je z aktivnimi sestavinami prepojena z obeh strani, zato se lahko obrne in nadaljuje s čiščenjem perilezijskega območja in okolne kože.
 • Postopek debridementa je neboleč in ne povzroča pekočega občutka, draženja in krvavitve – pacientom zagotavlja udobno izkušnjo.
 • Primerno tudi za samooskrbo rane v domači negi.
UCS® ZA UČINKOVIT DEBRIDEMENT RANE

Površinska aktivna učinkovina poloksamer v UCS® Debridement robčkih in rokavicah dokazano preprečuje, odstranjuje in razgrajuje biofilm ter spodbuja čiščenje in debridement rane.

SVETOVANJE IN INFORMACIJE

Program: OSKRBA RAN
BOLNIŠNICE IN KLINIKE:
Melita Grumerec
041 318 260
melita.grumerec@zaloker-zaloker.si

PATRONAŽNE SLUŽBE, ZDRAVSTVENI DOMOVI, LEKARNE:
Bojana Cuznar
041 303 440
bojana.cuznar@zaloker-zaloker.si


Program: PREVENTIVA IN OSKRBA NA DOMU
BOLNIŠNICE IN KLINIKE, SOCIALNOVARSTVENI IN DRUGI ZAVODI:

Patricia Uzar
041 452 999
patricia.uzar@zaloker-zaloker.si

Oglejte si tudi

UCS Debridement - The Unique, convenient, safe solution for wound debridement
UCS Debridement - Case Study Casa di Cura "Villa Florida" - Prato
Welcare Industries

Spletna stran je namenjena strokovni javnosti.

Scroll to Top