NEGA ZA DOJEČE MAME

Uporaba terapevtskih blazinic je neboleča, zelo učinkovita in preprosta

BRISANJE BRADAVICE

Pred prvo uporabo blazinice Nursicare se obriše prsno bradavico in predel okrog nje s krpico, navlaženo z vodo. Bradavice ni treba sušiti – preostala vlaga bo omogočila udobno uporabo blazinice.

NAMESTITEV BLAZINICE

Vzame se sterilno blazinico iz ovojnine in se jo namesti na notranjo stran nedrčka tako, da se potiskana stran dotika nedrčka, stran brez oznake pa bradavice. Sredino blazinice se namesti na bradavico.

DOJENJE

Ko je čas dojenja ali ko je treba načrpati mleko, se blazinica odstrani in položi na čisto površino tako, da stran brez oznake gleda navzgor. Pred dojenjem ali uporabo črpalke za mleko, se obriše dojko s čisto krpico, ki se jo je navlažilo z vodo ali materinim mlekom.

PONOVNA UPORABA

Prsne blazinice Nursicare se lahko uporabi večkrat. Po dojenju ali črpanju mleka se preprosto namesti blazinico nazaj na mesto znotraj nedrčka.

Menjava blazinice

NursiCare_menjava_blaziniceBlazinico Nursicare se lahko uporablja dokler tekočina v blazinici ne postane vidna skozi potiskano stran blazinice in dokler vpita tekočina ne doseže roba blazinice. Blazinico se zamenja takoj, ko je prepojena z mlekom. To ponavadi traja nekaj dni, zato je treba ob vsakem dojenju ali črpanju mleka preveriti, koliko je blazinica prepojena.

Posebna tehnologija PolyMem omogoča, da bolečega in poškodovanega tkiva prsnih bradavic ni treba izpirati in čistiti pred namestitvijo nove blazinice.

Blazinice Nursicare se uporablja dokler se tkivo ne zaceli, nato pa se nega prsnih bradavic nadaljuje s primernimi sredstvi.

Nasvet

  • Uporabo blazinic Nursicare svetujemo takoj ob prvih znakih vnetja oziroma poškodbe tkiva prsne bradavice.
  • Svetujemo, da se blazinice Nursicare namesti po dojenju ali črpanju mleka, da se blazinica ne prepoji preveč in da okolna koža prsne bradavice ne macerira, obenem pa blazinica ne izgubi učinka delovanja.
  • Blazinice Nursicare se uporablja dokler se dojenje dodobra ne vzpostavi. Ob težavah se jih uporabi ponovno, da se preprečijo večje poškodbe bradavic.

 

PREDNOSTI NURSICARE

⇒ Hitro zmanjšanje bolečine in otekline.
⇒ Učinkovito celjenje poškodovane prsne bradavice.
⇒ Hitra regeneracija bolečega in poškodovanega tkiva.
⇒ Zaščita pred okužbo in drgnjenjem oblačil ob obolelo mesto.
⇒ Blazinice se ne lepijo na prsno bradavico, zato je menjava neboleča.
⇒ Ne vsebujejo lateksa, so varne in ne-toksične za mamo in otroka.

Nursicare-2016

SVETOVANJE IN INFORMACIJE

Program: OSKRBA RAN
BOLNIŠNICE IN KLINIKE:
Melita Grumerec
041 318 260
melita.grumerec@zaloker-zaloker.si

PATRONAŽNE SLUŽBE, ZDRAVSTVENI DOMOVI, LEKARNE:
Bojana Cuznar
041 303 440
bojana.cuznar@zaloker-zaloker.si


Program: PREVENTIVA IN OSKRBA NA DOMU
BOLNIŠNICE IN KLINIKE, SOCIALNOVARSTVENI IN DRUGI ZAVODI:

Patricia Uzar
041 452 999
patricia.uzar@zaloker-zaloker.si

Spletna stran je namenjena strokovni javnosti.

Scroll to Top