Medicinski pripomoček curason se uporablja za ročno mehansko in ultrazvočno odstranjevanje kontaminiranih struktur mehkih tkiv, ki bi lahko povzročile motnje celjenja ali okužbe.

curason s kombinacijo generiranega ultrazvoka, kot primarnega postopka mikročiščenja in gibanja posebno zasnovanih ščetin ustvarja mikro mehurčke. Ti pripomorejo k razpadu mikrofilma, kar povzroči odstranitev bakterijsko kontaminirane obloge s tkiva.

curason je medicinski pripomoček za nežno čiščenje rane. Združuje mehansko in ultrazvočno odstranjevanje prekrivnih plasti rane (npr. fibrinske plasti, suhe kraste itd.) in odstranitev mikroskopskih oblog z bakterijskim biofilmom.

Pripomoček curason ni namenjen zdravljenju, temveč je kirurški instrument za abrazijo in čiščenje kroničnih ran in subdermalnih mehkih tkiv. Uporablja se pri obravnavi kroničnih ran (sekundarno celjenje / celjenje per secundam intentionem), NE SME pa se uporabiti na sluznici, glavi in vratu.

– Biofilm –
Posebna oblika naprave curason omogoča destabilizacijo in odstranitev biofilma. Bakterije izgubijo svojo zaščito, zato jih je mogoče učinkovito napasti z razkužilom.

– Učinek –
Zahvaljujoč trem mehanizmom delovanja (makroabrazija, mikroabrazija in ultrazvočno delovanje) curason nežno in hkrati učinkovito čisti rano.

– Higiena –
Glava pripomočka curason se po čiščenju preprosto zavrže v skladu s predpisi. Z inovativno obliko in pravilno uporabo naprave okolica pacienta ni kontaminirana, poleg tega po izvedeni terapiji zapleteno čiščenje instrumenta ni potrebno.

Vedno pripravljen na uporabo
Pripomoček curason se polni na polnilni postaji. Možnost polnjenja je tudi v vozilu.

Indikacije

Kontaminirano in/ali okuženo subdermalno mehko tkivo, septično subdermalno mehko tkivo, predvsem na okončinah ali trupu.

Prednosti curason

  • Prenosni pripomoček, ki je lahko strokovnemu zdravstvenemu osebju vedno pri roki.
  • Primerno tudi za oskrbo ran pri osebah, ki niso v bolnišnični oskrbi.
  • Pripomoček curason omogoča učinkovit debridment ter nežno in temeljito čiščenje rane.
  • Kombinacija mehanske abrazije in ultrazvočnega mikročiščenja zagotavlja najboljšo mogočo toaleto rane.
  • Sterilna čistilna glava se menja ob vsakokratni uporabi, s čimer se preprečuje možnost okužbe.
  • Hitra osvojitev uporabe.
CURASON ZA OSKRBO KRONIČNIH RAN

Medicinski pripomoček curason s pomočjo treh mehanizmov - makro abrazije, mikro abrazije in ultrazvoka - nežno in učinkovito očisti rano.

Posebna oblika medicinskega pripomočka omogoča enostavno uporabo in po uporabi ne zahteva posebnega postopka čiščenja. Menjava glave s ščetinami preprečuje možnost navzkrižne kontaminacije.

SVETOVANJE IN INFORMACIJE

Program: OSKRBA RAN
BOLNIŠNICE IN KLINIKE:
Melita Grumerec
041 318 260
melita.grumerec@zaloker-zaloker.si

PATRONAŽNE SLUŽBE, ZDRAVSTVENI DOMOVI, LEKARNE:
Bojana Cuznar
041 303 440
bojana.cuznar@zaloker-zaloker.si


Program: PREVENTIVA IN OSKRBA NA DOMU
BOLNIŠNICE IN KLINIKE, SOCIALNOVARSTVENI IN DRUGI ZAVODI:

Patricia Uzar
041 452 999
patricia.uzar@zaloker-zaloker.si

Oglejte si tudi

Curason: Izkušnja uporabe
Curason: Čiščenje rane
Curason: Primer uporabe

Spletna stran je namenjena strokovni javnosti.

Scroll to Top