Obloge PolyMem so primerne za vse vrste ran v vseh fazah celjenja.

PolyMem je hidrofilna polimerna membrana s poliuretanskim filmom, ki se lahko uporablja kot primarna, sekundarna ali kombinirana primarna in sekundarna obloga.
Na voljo je v obliki nelepljive blazinice ali role ter blazinice z lepilnim trakom, lepljivim filmom ali s samolepilnim silikonom – PolyMem Dot, PolyMem Island, PolyMem SILICONE BORDER.

PolyMem MAX imajo enako nelepljivo polimerno membrano kot obloge PolyMem, so pa debelejše in imajo višji MVTR (prehod vodne pare). Primerne so za rane z veliko izločka.
PolyMem WIC je posebna oblika oblog PolyMem, ki se uporablja kot polnilo za globoke rane. Medtem ko vpija izloček iz rane, se polnilo širi in ohranja dno rane čisto in vlažno. Uporabljamo jo le kot primarno oblogo, za sekundarno pa izberemo drugo ustrezno vpojno oblogo.
PolyMem WIC Silver Rope je polnilo v obliki traku, ki vsebuje izjemno drobne delce srebra, ki ne puščajo madežev na koži. Srebro deluje znotraj obloge in ščiti pred mikrobno kontaminacijo. Ob namestitvi potrebuje še sekundarno oblogo.
PolyMem Finger je posebna oblika oblog PolyMem, ki je primerna za poškodbe in rane na prstih rok ali nog.
PolyMem Shapes Tube je obloga za rano, ki je zasnovana za uporabo na vstopnih mestih katetrov. Oblikovana je tako, da se zareza in odprtina za cevko prilagajata velikosti cevke. Obloga ščiti kožo v okolici cevke, preprečuje vnetje kože, uravnava njeno vlažnost in jo čisti.
Nursicare terapevtske blazinice so namenjene zdravljenju poškodovanih prsnih bradavic doječih mam.  

Obloge PolyMem, PolyMem MAX, PolyMem WIC, PolyMem Finger in PolyMem SILICONE BORDER so na voljo tudi z dodatkom srebra v obliki nanokristalnih delcev, ki se v rano ne sproščajo.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

SVETOVANJE IN INFORMACIJE

Program: OSKRBA RAN
BOLNIŠNICE, KLINIKE IN
PATRONAŽNE SLUŽBE

Melita Grumerec
041 318 260
melita.grumerec@zaloker-zaloker.si


Program: NEGA IN OSKRBA NA DOMU
CENTRI ZA OSKRBO STAREJŠIH IN
LEKARNE

Patricia Uzar
041 452 999
patricia.uzar@zaloker-zaloker.si

Oglejte si tudi

Kaj so PolyMem obloge za rane?
Navodila za Uporabo PolyMem
Prikaz delovanja obloge PolyMem

Spletna stran je namenjena strokovni javnosti.

Scroll to Top